BLACKBIRDS PIZZADEIG

BLACKBIRDS PIZZADEIG

laget på surdeig med mel fra kvelde mølle

Ingredienser
  • 100 g moden starter
  • 640 g vann
  • 1 kg florsiktet hvetemel fra Kvelde Mølle
  • 20 g salt
Slik gjør du
  1. Elt alt utenom salt i 10 minutter, gjerne i en kjøkkenmaskin.
  2. La deigen hvile i 45 minutter, og elt inn salt. Tilsett litt vann om deigen er veldig fast.
  3. Ta deigen over i en bolle til bulkheving.
  4. Brett deigen 3 ganger med ca. 30 minutters mellomrom.
  5. Sett deigen i kjøleskap til neste dag.
  6. Del opp deigen i emner på 350 g hver, eller mindre.
  7. Form til runde emner og få dem sømløse under.
  8. Pensle bokser (500–750 ml) lett med olivenolje og legg emnene oppi. På med lokk.
  9. La emnene stå i romtemperatur et par timer før bruk, ellers oppbevar i kjøleskap til de skal brukes.