
BLACKBIRDS PIZZADEIG
laget på surdeig med mel fra kvelde mølle
Ingredienser
- 100 g moden starter
- 640 g vann
- 1 kg florsiktet hvetemel fra Kvelde Mølle
- 20 g salt
Slik gjør du
- Elt alt utenom salt i 10 minutter, gjerne i en kjøkkenmaskin.
- La deigen hvile i 45 minutter, og elt inn salt. Tilsett litt vann om deigen er veldig fast.
- Ta deigen over i en bolle til bulkheving.
- Brett deigen 3 ganger med ca. 30 minutters mellomrom.
- Sett deigen i kjøleskap til neste dag.
- Del opp deigen i emner på 350 g hver, eller mindre.
- Form til runde emner og få dem sømløse under.
- Pensle bokser (500–750 ml) lett med olivenolje og legg emnene oppi. På med lokk.
- La emnene stå i romtemperatur et par timer før bruk, ellers oppbevar i kjøleskap til de skal brukes.