
HEGES GROVIS
med mel fra kvelde mølle
Ingredienser
- 75 g hvetegrøpp, ekstra grovmalt + 2 dl vann
- 300–350 g steinmalt, florsiktet hvetemel
- 100 g steinmalt, sammalt fullkornsmel
- 1 pk tørrgjær
- 1,5 ts salt
- 2 dl vann
- 1 ss sirup
- 1 egg
- 2 ss rapsolje
Slik gjør du
- Begynn med å koke opp grøpp og vann og la det koke i ca. 3 min. Avkjøl til romtemperatur.
- Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Hold igjen litt av hvetemelet og juster deigen underveis.
- Tilsett grøpp, vann, sirup og egg og elt i 10 min.
- Ha oppi oljen og elt videre i 5 min.
- Dekk til og sett deigen til heving i 1,5 time.
- Trill ut 12 rundstykker og sett dem på en bakepapirkledd stekeplate.
- Dekk til og etterhev i en 1/2 time.
- Pensle med vann og dryss over sammalt speltmel.
- Stekes nest nederst i ovnen på 220°C i 12–14 min.